Sosyal medya siteleri son zamanlarda internette en çok vakit geçirilen siteler halini aldırlar. Durum böyle olunca arama motorları gözünde de oldukça değerli bir konuma geldiler. İşte bu durumu şirketiniz veya web siteniz lehine kullanabilirsiniz.

Sosyal medya kullanıcıları genel olarak internette vakit geçirmek için bulunurlar. İnternette beğendikleri yazı, resim, video, ses dosyası vb. içerikleri sosyal medyada arkadaş gruplarıyla paylaşırlar. Aynı zamanda ilgi alanlarıyla ilgili sayfa ve grupları takip ederek bu ortamlarda oldukça fazla zaman geçirirler. İşte bu durumdan yararlanarak şirketinize yeni müşteriler veya web sitelerinize yeni kullanıcı/takipçiler kazandırabilirsiniz.

Sosyal medyayı SEO açısından değerlendirirken yapılan en büyük yanlışlardan bir tanesi sosyal medya sitelerinin backlink amaçlı kullanılmasıdır. Unutulmamalıdır ki sosyal medya siteleri milyonlarca backlink barındırmaktadır. Bu yüzdendir ki sosyal medya sitelerinden alınan backlinkler o kadarda değerli değillerdir. Ancak sosyal medyayı aktif olarak kullanmanız arama motorları botlarının sitelerinizi hızlı bir şekilde indexlenmesini sağlar.

Peki, sosyal medyadan elde edeceğiniz kitle arama motorlarının sıralamasında nasıl bir etki eder. Arama motorları algoritmalarına göre bir kullanıcı ancak kaliteli içeriğe sahip bir sitede uzun süre vakit geçirir ve bu siteyi takibe alır. Sosyal medyadan elde edeceğiniz kitlede bu iş için gayet uygun özelliklere sahiptirler. Sosyal medya sayesinde elde edeceğiniz kullanıcı kitlesi sizi birden arama motorları tarafından değerli siteler arasına sokabilmektedir.

Bir cevap yazın