Siteler haksız yere üst sıralarda yer almaya başladıklarında bu durum Google’un hoşuna gitmeyecektir. Dolayısıyla bu tarz durumlarda Google tarafından sitenizin hapse düşmesi yani Sandbox’a düşmesi durumu yaşanacaktır.

Genellikle pek çok siteden link alan ve kaliteli içerik yüklemeyen sayfalar siteleri fazla hareketli olduğu için bir anda yükselir. Ama aynı zamanda site içeriği kaliteli olmadığı için de bir anda düşeceklerdir. Bu istikrar olmadığında Google puanlama sistemi durumunuzdan şüphe edecektir. Genellikle backlinke bakmadan sadece Pagerank’a bakarak sitenize link veren pek çok farklı site olacaktır. Siteniz Sandbox’a düştüyse yapmanız gereken şey öncelikli olarak sizin alanınızda yayıncılık yapan internet sitelerine link vermek olacaktır. Bu sayede siteniz daha kaliteli olacaktır. Page rank oranı yüksek olan siteden link almaktan çok back linki düşük olan ama sizin sitenizle alakalı yayınlar yapan sitelerden link almak en doğrusu olacaktır.

Sitenizde bulunan tüm içeriklerin kaliteli olmasına özen göstermeniz gerekmektedir. Bu sayede Sandbox’a düşme ihtimaliniz de oldukça az olacaktır.