WordPress sistemi, SEO açısından dünyanın en gelişmiş yazılımlarından birisi olarak dikkatleri çekiyor. Tüm arama motoru botları, her ne olursa olsun herhangi bir wordpress siteyi yadırgamaksızın arama sonuçlarında çıkarmaya başlıyor. Hepimizin bildiği üzere ülke genelinde en çok kullanılan CMS sistemlerinden birisi WordPress’tir ve konu ile alakalı olarak birçok farklı kaynak kullanılabilmektedir. SEO açısından faydalarını bildiğiniz takdirde çok daha verimli uygulamalar yapabileceksiniz.

Öncelikli olarak bir web sitesinin WordPress olması, blog yapısını benimsediğini ve her ne olursa olsun zaman içerisinde güncellenmeye açık olduğunu belirtir. Bu da arama motoru için çok önemli bir husus olarak dikkatleri çekiyor. Peki ya SEO neden çok daha basitleşiyor?

WordPress SEO Açısından Neden Faydalıdır?

Öncelikle yukarıda da belirttiğimiz üzere siteniz ister kurumsal olsun ister bireysel, her ne olursa olsun güncel konu girişleri yaparak sitenizi yükseltme imkanınız çok daha fazladır. Bununla dolaylı olarak zaman içerisinde çeşitli gelişmeler yaşanmıştır. Eklentiler ile geliştirilebilen bu mükemmel sistemi SEO kuralları için uygun bir halde süslediğiniz takdirde çok daha olumlu sonuçlar elde edebilmek mümkün oluyor.

Öncelikle temanızı Page Speed ve W3C kuralları açısından uygun bir hale getirerek kullanmaya başladığınızda hızlı index alabilmek için ilk ciddi adımları atmış olacaksınız. Tabi ki bir blog sisteminin daima güncel kalması son derece önemlidir. Özgün yazılar özellikle ve özellikle çok önemlidir. Kurumsal sistemlerde ise yerleşim gibi unsurlar daima önem taşır. WordPress sistemler, sizlere SEO açısından maksimum kolaylık sağlıyor. Yani nasıl kolaylıklar? Küçük bir eklenti ile konularınızın tamamının iç SEO çalışmalarını yapabiliyor ve anahtar kelime optimizasyonunu gerçekleştirebiliyorsunuz.

Tek bir eklenti ile kalıcı bağlantı ve eklenti ayarlarınızı yapabiliyor, sitelerinizi güncellendiği an pingleme sistemlerine bildiriyorsunuz. Bu aşamada her şey çok daha kolay bir hal alıyor diyebilmemiz de mümkün oluyor. WordPress blog sistemleri, genellikle kendi kendini geliştiren sistemlerdir. Sizler sadece backlink ve içerik ile bu sistemi destekleyerek farklı bir kullanım sunmak zorundasınızdır. Arama motorları bu nedenle WordPress siteleri ayrı bir kefeye koyarak algılar. Blogspot sistemi bilindiği üzere bir Google hizmetidir. Ancak WordPress sistemi de başta Google olmak üzere tüm arama motoru sistemlerinin dostudur.

Site içi link sirkülasyonu ile çok daha verimli bir okuyucu kitlesine de sahip olabilirsiniz. Bu aşamada SEO ile ilgili yazılarımızı da incelemeniz son derece faydalı olacaktır.

Comments

Bir cevap yazın