Herhangi bir sitenin popüler olması için yapılması gereken en önemli şey SEO çalışmasıdır. SE çalışması pek çok farklı şekilde yapılabilir. Öncelikli olarak yapmanız gereken şey sitenize kaliteli içerikler yüklemek olacaktır. Herhangi bir yerden kopyalayıp yapıştırmadığınız, tamamen orijinal olan bilgileri sitenize yükleyebilirsiniz. Aynı zamanda pek çok kişi sitesi için daha yüksek page rank değeri olan sitelerden link almaktadır. Bu kavram backlink olarak nitelendirilmektedir. Bunun yanında nofollow ve dofollow kavramlarını da bilmeniz gerekmektedir.

Nofollow kavramı sitenize yerleştirdiğiniz herhangi bir bilgiden sonra link verdiğinizde bu linkin site ile ilgili olmadığını ve page rank değerinizden bu bilgileri kopyalayan başka bir sitenin faydalanmasının söz konusu olmayacağını ifade etmektedir. Dofollow kavramı ise sitenize eklediğiniz linkin takip edilebileceğini ve başka bir sitedeki page rank değerini etkileyebileceğini gösterecektir.

Nofollow dendiğinde arama motorları yayınlanan içeriğin site ile alakalı olmadığı sonucuna varacaktır. Dolayısıyla sizin page rank değeri sizi takip eden sitenin page rank değerini etkilemeyecektir. Bu da son derece etkili bir SEO çalışmasıdır.

Bir cevap yazın