Linkwheel kelime olarak link tekerleği manasına gelmektedir. Yani kısaca birkaç paravan sitenin birbirine linklenmesi ile bir link döngüsü oluşturmaktır.

Günümüzde SEO çalışmaları oldukça riskli olabilmektedir. Özellikle arama motorlarının son zamanlarda algoritma değiştirmesi ile daha önce başarılı sayılabilecek tüm çalışmalar artık tarih oldu. Bu yüzden algoritmaların sevebileceği çalışmalar denenmeye başlandı. Bunların başında da link döngüsü yani linkwheel bulunuyor.

Peki, bu link döngüsü nasıl oluşturuluyor? Öncelikli olarak paravan sitelerimizin filtreye girmemesi için uzun süredir yayında olan ve güçlü bir altyapıya sahip ücretsiz blog servislerini kullanacağız. Blogger, wordpress, blogcu gibi servisleri kullanarak oluşturacağınız bloglarınızın backlink alarak filtreye girmesi neredeyse imkânsızdır. Burada oluşturacağınız blogların her birine ayrı ayrı backlink çalışmaları uygulayacak ve kısa sürede arama motorlarının gözünde değerlenmelerini sağlayacağız. Bu paravan sitelerini de kendi aralarında tek yönlü olarak linklediğimiz zaman elimizde çok güçlü bir link inşasına sahip sistem bulunacak. Bu döngünün son aşamasından ise ana sitemize backlink alarak kaliteli bir backlink sahibi oluyoruz.

Linkwheel sistemine genel olarak bakıldığında ana sitenize sadece bir siteden backlink aldığınız görülüyor. Ancak çalışmalar gösteriyor ki bir adet kaliteli ve sitenizle alakalı olan siteden alınan link, onlarca alakasız ve kalitesiz siteden aldığınız linke bedeldir. Bu yüzden linkwheel şuan en çok tercih edilen SEO çalışmalarından birisi olarak görülüyor.

 

Bir cevap yazın