SEO kavramı Search Engine Optimisation kelimelerinin kısaltılması ile elde edilmiştir. Arama Motoru Optimizasyonu kavramı olarak Türkçe’ye çevrilmektedir. Arama Motoru Optimizasyonu yaptıran pek çok kişi sitesinin daha ön planda olması için çaba sarf etmektedir. Bunun gerçekleşmesi için yapılması gereken şey öncelikle sitenize orijinal içerikler yüklemek olacaktır. Sitenizin içeriğinin sürekli güncellenmesi gerekmektedir. Aynı zamanda sitenin teması da orijinal olmalıdır. Tema değişimlerinin sık sık yapılması da sitenizin arama motorları tarafından dikkat çekmesini sağlayacaktır.

SEO kavramının önemi sitenizi ön sayfalarda çıkarmak için yapılan çalışmalar olmasından kaynaklanmaktadır. Aynı zamanda söz konusu çalışmalar sitenizin reklam verenlerin ilgisini çekmesini sağlayacaktır. Sitenize böylelikle daha fazla reklam veren talep gösterecek ve böylelikle para kazanmanız söz konusu olacaktır.

Genellikle SEO çalışması bu alanda çalışan danışmanlar tarafından yapılmaktadır. Pek çok danışman siteye içerik yüklemenizi tavsiye edecektir. Belirli anahtar kelimeler belirlemeniz gerekmektedir. Bu anahtar kelimelerin arama motorlarında en sık aranan kelimeler olması son derece önemlidir. Böylelikle siteniz daha popüler hale gelecektir.