Pagerank kavramı özellikle SEO çalışmalarında son derece önemlidir. Pagerank kavramı bir sitenin kalitesini ifade eder. Arama motorları tarafından siteye verilen puan Pagerank kavramı ile ifade edilmektedir. Eğer bir site son derece kaliteli ve orijinal içerikler yüklüyorsa sitenin kalitesi de artmaktadır. Aynı zamanda sitenin Pagerank değeri de buna bağlı olarak artacaktır.

Google’da site sıralamasında kullanılan alogaritmanın sonucunda sitenize bir değer verilmektedir. Bu değer 0 ile 10 arasında olan bir değerdir. Özgün içerikli olan ve kaliteli sitelerden bağlantı alan sitelerin Pagerank değeri daha yüksek olacaktır. Sitenizin Pagerank değeri Google tarafından yapılan arama sonuçlarında sıralamasını yükseltecektir. Aynı zamanda Google tarayıcısı da sizi daha sık kontrol edecektir.

Google arama motoru ilk olarak Stanford’da doktora yapan iki öğrenci tarafından geliştirildiğinde 1998 yılında arama sonuçları PageRank tekniği üzerine geliştirilmiştir. Dolayısıyla söz konusu teknolojinin patenti de Stanford Üniversitesi’ne aittir. Sitenin doğal yapısı ve link içeriği sayfa değeri kavramını da etkilemektedir. Sitenin kalitesini arttırmak PageRank değerini de artıracaktır.