WordPress güvenlik önlemleri konusunda son derece dikkat edilmesi gereken bir yazılım türüdür. Bildiğimiz gibi ülkemiz genelinde ve hatta dünya genelinde en çok tercih edilen CMS yazılım modeli olarak WordPress sistemini gösterebiliriz. Bu denli kullanışlı bir sistemin dört dörtlük olamayacağını da mantıken herkes biliyordur. Bu nedenle ayrıca güvenlik önlemleri almamız gerekir.

WordPress güvenlik eklentileri ile bu sorunun ortadan kalkması son derece muhtemel olacaktır. Zaman içerisinde yaşanan gelişmeleri incelediğimiz zaman yazılımcıları bu mükemmel CMS sistem için çeşitli eklentiler ile geliştirilebilme imkanı sunması aslında çok büyük bir olanak ve avantaj olarak dikkatleri çekiyor. Ülkemiz genelinde yaygın olarak bu sistemi kullanırken mutlaka ama mutlaka güvenlik eklentilerini göz önünde bulundurmamız gerekecektir. Bu eklentileri birçoğunuz bilmiyor olabilirsiniz. Şimdi dilerseniz bu eklentilerden en önemli ve popüler olanlarını inceleyerek özellikleri hakkında fikir sahibi olmaya çalışalım.

WordPress Güvenlik Eklentileri

Akismet: Web sitenizin SEO açısından düşmemesi gerekiyor. Bu nedenle başka botlardan gelen linkli yorumlar sizleri son derece rahatsız edecektir. Bu mükemmel eklenti ile bot yorumları otomatik olarak istenmeyen paneline atılıyor ve yanlışlıkla onaylama gibi bir durum söz konusu olmuyor.

WP Security Scan: Bu eklentiyi web siteniz için bir virüs tarayıcısı gibi düşünün. Bu eklentiyi çalıştırdığınızda web sitenizde ki tüm açıklar ve virüs içeren yazılımlar tespit edilir ve onarılır. İnsiyatifiniz dahilinde silinmesi de mümkündür.

Ask Apache Password Protect: Veritabanı açıkları web sitesinin en ciddi açıklarından birisi olarak dikkatleri çekiyor. Bu mükemmel eklenti sayesinde web sitenizin veritabanı açıklarını ya da hatalı kodlama biçimlerini tespit ederek onarabileceksiniz.

Admin SSL Secure Plugin: WordPress admin panel kısmını güvenlik altına alabilmek ve olası sızıntıları engellemek amaçlı kullanılan bir eklentidir. Kısa zaman içerisinde de çok kullanılır bir hale gelmiştir. Bu eklenti sayesinde admin panel kısmınıza girerken İP tanımlaması ve SSL doğrulaması gerekiyor.

One Time Password: Bankaların cep telefonu onayı gibi bir sistem düşünün. Bu eklenti sayesinde internet kafelerden vs. girişleri engelleyebilmek için tek kullanımlık panel şifresi olayını aktif etmiş olursunuz.

Blog Bad Queries: Bu eklenti, wordpress ana dizin ve sunucu içerisinde yer alan tüm zararlı sorguları tarar, bulur ve onarır. Böylelikle sunucu sorgulaması ile panelinize sızmak son derece güç ve sıkıntılı olacaktır. Hatta hacker kişiler için ciddi anlamda caydırıcı bir eklenti olarak nitelendirilebilir.

Bir cevap yazın