WordPress SEO konusunda en gelişmiş CMS sistemler arasındaki yerini son dönemlerde başarılı bir şekilde almıştır. Bildiğimiz gibi ülkemizde bu anlamda yaşanan gelişmeleri son derece saygınlık ile karşılamak gerekir. Günümüz web sistemlerinde arama motorlarına yakınlığın çok daha fazla önem kazanması ile birlikte insanların SEO uygulamalarına çok daha fazla eğilim göstermeleri elbette ki kaçınılmaz bir durum olmuştur.

Daha önceki yazılarımızda da bahsettiğimiz gibi wordpress, eklentiler ile geliştirilebilen bir sistemdir. SEO açısından çıkarılan birçok önemli eklenti söz konusudur ve bu eklentiler sayesinde web sitelerinin arama sonuçlarında yükseklerde çıkması ya da hızlı index alması elbette ki hayal değildir. Kolay uygulamalar ile çok kaliteli bir web sitesi sahibi olmak hayal olmayacaktır.

WordPress ve SEO

WordPress sistem için SEO olmazsa olmaz özelliklerden birisi olarak dikkatleri çekiyor. Siteyi ilk kurduğunuz an itibari ile yardımcı seo eklentileri kullanmak çok fazla fayda sağlayacaktır. Elbette ki web sitenizin ilk açılış anından itibaren içeriği çok sıkı, sağlam ve spam yapmayacak şekilde oluşturmanız gerekir. Kısacası site başlığı, açıklaması ve anahtar kelime kullanımı yaparken ayrıca dikkatli olunması gerekiyor. Aksi takdirde arama motorlarında gerilemek olası bile değildir.

WordPress üzerine eklenti geliştiren yazılımcılar, özellikle SEO konusu üzerine çok daha fazla eğilim göstererek programlarının kullanım alanlarını çok daha fazla yaygınlaştırmak amacı içerisine girerler ve nitekim başarılı da olurlar. Günümüz CMS sistemlerinde artık SEO ile uyumlu eklentiler son derece dikkat çekici bir hal aldı.

WordPress Popüler SEO Eklentileri

WordPress kullanıcıları için geliştirilen ve kolay kullanımları ile dikkat çeken birçok farklı seo eklentisi vardır. Bu eklentileri sitenizi açar açmaz yüklediğiniz takdirde belirgin gelişmeleri kısa zaman içerisinde gözlemleyebilme şansına sahip olabileceksiniz. Şimdi eklentileri çok daha fazla yakından inceleyerek fikir edinelim.

All in One SEO Pack: Sisteminizin anahtar kelimelerini, açıklamasını ve anahtar kelime yoğunluğunu kaynak kodlara taşıyan önemli bir eklentidir. Bu eklenti sayesinde tüm sayfa ve konularınıza da özel seo tanımlamaları yaparak daha hızlı index almasını sağlayabiliyorsunuz.

Google XML Sitemap: Site haritası oluşturmak için bir eklentidir. Tek bir tıklama ile sitenizin normal ve sıkıştırılmış site haritasını oluşturur ve anlık olarak kendiliğinden güncelleme yapar.

Simple Tags: Site içi linkleme, wordpress açısından çok önemlidir. Simple Tags eklentisi, hedeflediğiniz kelimelerde site içi linklemeyi kendisi yapmaktadır.

GZippy: Google ve diğer arama motorları için site hızı çok önemlidir. GZippy, site dosyalarını ön bellekleme sistemi ile sıkıştırarak sayfaların daha hızlı açılmasına yardımcı olur ve SEO puanını arttırır.

Comments

Bir cevap yazın