İşlemci kullanımı: Web sitenizin sunucu üzerinde kullandığı işlemci oranıdır. Bir diğer anlatımla web sitenizin sunucuya getirdiği yüktür.

Nasıl kendi bilgisayarınızda bir işlem yaptığınızda mesela bir oyun oynadığınızda işlemcinizden bir kısmını kullanıyorsanız aynı şekilde web sitenizde çalışırken sunucudaki işlemcinin bir bölümünü kullanmaktadır. Hosting firmaları tek bir web sitesi tüm sunucunun işlemcisini kullanmasın diğer müşterilerin hakkını gaspetmemesi için buna limit getirebilirler. bunada İşlemci limiti dedir.

Örnek vermek gerekirse; Eğer sizin sitenize anlık 200 kişi  giriyorsa cpu limitiniz daha yükselicektir çünkü websiteniz daha fazla işlem yapıcaktır sunucu üzerinde. Ama bunu sadece site hitine bağlamak pek doğru olmaz, doğru kodlanmamaış bir web sitesi 1 hit ile tüm sunucunun işlemci gücünü tüketebilir.

Web sitenizin yaptığı hersorgu veritabanı kullanımı hepsi işlemci kullanımı yapmaktadır bu nedenle wordpress gibi sistemlerde ne kadar çok eklenti kullanır ne kadar çok gereksiz sorgu yapılırsa işlemci limitine o kadar hızlı ulaşırsınız.

Bir cevap yazın