WordPress, dünyanın en gelişmiş CMS sistemlerinden birisi olarak kısa zaman içerisinde ciddi bir kullanım alanına hitap etmeyi başarmıştır. Kendisinden çok daha önce kurulan tüm sistemleri hızlı bir şekilde geçen ve arama motoru optimizasyonu için uyumlu olarak kodlanan bu sistem, kullanışlı tema ve admin panel özellikleri ile herkesin ilgisini çekmeyi başarmıştır.

WordPress sistemi nasıl en uygun ve verimli şekilde kullanabileceğinizi bildiğiniz takdirde herhangi bir sıkıntı yaşamaksızın sitelerinizi arama motorlarında çok ciddi noktalara getirebilme şansına sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda wordpress, konu çekme botları kullanımı için uygun olarak kodlanmış bir sistemdir ve bu nedenle popülaritesi muazzamdır. Mühim olan en önemli konu, bu sistemin nasıl kullanılacağıdır.

WordPress Nasıl Kullanılmalıdır?

Bu sistem SEO açısından çok faydalı bir sistemdir. Bu nedenle kurallara uygun bir şekilde web sitesi kurduğunuz takdirde herhangi bir sıkıntı yaşamaksızın arama motoru sıralamalarında muazzam noktalara ulaşabilmek mümkündür. WordPress sistemini aşağıdaki eklentileri mutlaka kurarak kullanmanızda ciddi fayda görüyoruz;

All in One Seo Pack

Google XML Sitemaps

WordPress Simple Tags

Better WP Security

gibi eklentiler ile birlikte WordPress sistemi geliştirdiğiniz takdirde herhangi bir sıkıntı yaşamaksızın sitelerinizi geliştirebilirsiniz. Kısa süre içerisinde bu eklentilerin kullanım alanları muazzam bir kitleye ulaşmıştır ve yukarıdaki eklentilerin tamamı SEO için geliştirilmiş eklentilerdir. Özgün içeriğe sahip güncel wordpress siteler, şuan kendi sınıflarında arama sonuçlarının lider siteleri arasında başarılı bir şekilde yer almaktadır.

Konu eklerken yeni SEO uygulamalarına göre sayfa hızına son derece dikkat etmeniz gerekiyor. Page speed konusunun daha önemli bir hale gelmesi ile birlikte sitenize ekleyeceğiniz resimlerin boyutlarına çok fazla dikkat etmelisiniz. Ancak edemiyorsanız Gzippy eklentisi, bunu sizin için gerçekleştiriyor ve sayfanızın açılış hızını önemli bir şekilde optimize ederek daha hızlı index almasına olanak sağlıyor. Bu noktada amaç, arama motorlarının güvenini kazanmak olacaktır. Yeni açılan wordpress sistemlere en azından index hızı artana kadar özgün içerik girildiği takdirde otoriter bir konuma gelebilmek son derece mümkün bir seçenek olarak dikkatleri çekiyor.

WordPress sistem kullanırken diğer önemli bir husus temalardır. Kolay kullanılan ve VALİD düzeyde kodlanan temalar kullandığınız takdirde kullanıcılarınıza ve arama motoru sistemlerine kendinizi çok daha kısa süre içerisinde sevdirebilmeniz mümkün olacaktır. Ana amaç daima arama motorlarına kendinizi sevdirmek olacaktır. Bu sayede web sitenizde ki ciddi gelişimi gözlemleyebileceksiniz.

Comments

  1. Ozan

    öncelikle yazınız çok başarılı, teşekkürler. fakat bi sorum var, bu eklentileri hemen kurmak mantıklı mı? google’ın seo’ya yönelik çalışmalarımızı erken farketmesi sandbox cezası alma ihtimalimizi arttırmıyor mu?

Bir cevap yazın