WordPress sistemi ile ilgili bilgilendirme yazılarımıza bu konu ile devam etme amacı içerisindeyiz. Daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz üzere bu sistemin en önemli seçeneklerinden birisi de birçok farklı temayı sizlere sunabilme özelliğidir. Kısa zaman içerisinde yazılımcıların özellikle bu sistem üzerine eğilim göstererek çalışmaları aslında çok olumlu sonuçları da beraberinde getirmeye başlamıştır.

WordPress tema kurulumu ile alakalı olarak bilgi sahibi olmayan birçok okuyucumuzun olduğunu tespit ettik. Bu nedenle teorik anlamda bu konuda sizleri bilgilendirme amacı içerisinde girdik diyebiliyoruz. Şimdi konu ile alakalı olarak detayları inceleyelim ve tema kurulumunu en ince detaylarına varana kadar öğrenelim.

WordPress Tema Kurulumu

Bu sistemde her türlü ayarı yapmanın çok kolay olduğunu önceki yazılarımızda da siz değerli okuyucularımıza sunmuştuk. Nitekim zaman içerisinde yaşanan gelişmeler çok iyi sonuçları da beraberinde getirmeyi başarmıştır. WordPress kurulumu gibi tema kurulumu da son derece basittir. İnternet üzerinden birçok farklı tema seçeneğini araştırarak bulabilir ve sisteminize tanımlayabilirsiniz.

Aşamalar halinde wordpress tema kurulumu hakkında sizleri bilgilendirmek amacı içerisindeyiz. Şimdi konu ile ilgili detayları inceleyelim…

  1. WordPress admin panel içerisinde sol kısımda ki menüler içerisinde “GÖRÜNÜM” kısmı bulunur. Bu kısım temaları görebileceğiniz ya da yükleyebileceğiniz kısımdır. Tıklıyoruz ve içerisine giriyoruz.
  2. Karşınıza sisteminize ilk olarak tanımlı olan ve sizin kullandığınız temalar çıkacaktır. Bu temaları düzenlemek istiyorsanız tema resminin altındaki “ÖZELLEŞTİR” sekmesine tıklayabilirsiniz.
  3. Biz bu aşamada yeni tema kuracağımızdan dolayı sayfanın en üstünde “TEMALARI YÜKLE” seçeneği bulunmaktadır. Bu seçeneğe tıklıyoruz.
  4. Karşımıza bir arama kutusu ve altında bununla dolaylı olarak temanın birçok ayar butonu geliyor. Eğer internet üzerinden bir tema araştırmak istiyorsanız arama kutusuna adını yazıp arıyorsunuz. Karşınıza çıkan ilk seçeneği “ŞİMDİ KUR” diyorsunuz.
  5. Ancak bilgisayarınıza indirdiğiniz bir tema dosyasını kurmak istiyorsanız karşınıza gelen o sayfanın üstünde “YÜKLE” adı altında bir sekme bulunacaktır. Bu sekmeye tıklayınız.
  6. Bu sekme size bilgisayarınızdan dosya yolu çağırabileceğiniz bir panel sunacaktır. Bu paneli açmak için tıklıyorsunuz ve tema dosyalarınızı seçiyorsunuz.
  7. Sistem otomatik olarak temayı yüklüyor ve aktifleştiriyor. Sizler, yeniden “GÖRÜNÜM” paneline girerek bu yüklediğiniz temayı aktif hale getiriyorsunuz.

Daha sonra dilerseniz temanın tüm ayarlarını yine görünüm sekmesi altında yer alan ayarlama sayfalarından yapabilme şansına da sahip olacaksınız.

Bir cevap yazın