İnternet teknolojilerinin gelişmesi ile birlikte sektörde çok ciddi gelişmeler yaşanmaya başladı. İlk web sitesinin kurulduğu tarihten itibaren dünya genelinde birçok ciddi gelişme yaşandı ve bu gelişmeler ışığında toplumumuzda inanılmaz bir hızla gelişme kat etti. CMS sistemler olarak tanımlanan hazır web sistemleri, kısa zaman içerisinde kolay ve dinamik web siteleri oluşturabilmek için son derece önemli bir hal almıştır.

Günümüz CMS sistemleri arasında arama motorlarının en çok sevdikleri arasında ilk sırayı alan sistem WordPress’tir. Şuanda kullanıcılara sağladığı kolaylıklar ile birlikte dünyanın en çok tercih edilen CMS sistemi olarak dikkatleri çekmektedir. Dünya genelinde ki tüm profesyonel yazılımcılar ve tasarımcılar, WordPress sistemler için temalar ya da eklentiler üreterek gelir elde etme amaçlarını belli etmektedirler. Şimdi wordpress sistemini çok daha yakından tanımak istiyoruz.

WordPress Nedir?
PHP tabanı ile hazırlanmış, eklentiler ile geliştirilebilen CMS sistemlerden birisi olarak dikkatleri çekmektedir. WordPress, PHP tabanı ile oluşturulduğundan dolayı çok donanımlı bir admin panel içerir. Dünya genelinde bu sistemi en çok kullanan ülkelerden birisi olduğumuzdan dolayı TÜRKÇE dil seçeneği ile de geliştirilmektedir.

Google SEO açısından faydası ve özellikle kolay geliştirilebilir olması nedeni ile yazılımcıların en çok tercih ettikleri hususlardan birisidir. Eklentiler ile tüm temalara çeşitli fonksiyonlar eklenebilen ve aynı zamanda dünya genelinde hazırlanan Premium tema seçenekleri ile en yaygın sistemlerden birisi olmuştur. WordPress için geliştirilen ücretli temalar arasında aşağıdaki sektörlere uygun temalarda yer alır;

1. E-ticaret temaları
2. Portal ve haber sistemleri
3. Kurumsal şirket temaları
4. Blog temaları

gibi birçok konuda dünya genelindeki tasarımcılar çalışmalar yapmaktadır. WordPress sistemler, admin panel anlamında çok kullanışlı sistemlerdir. Tema yönetimi yapabileceğiniz ve aynı zamanda tüm içerikleri kolaylıkla SEO uyumlu hale getirebileceğiniz çok çeşitli özellikler içerir. İçerikleri arama motorlarına en uygun şekilde sunan ve aynı zamanda güncel tutulduğu takdirde diğer sistemlere nazaran çok daha hızlı bir yükseliş gösteren yapıya sahiptir.

WordPress yapısı oluşturulurken özellikle kolay kullanım ve düşük boyut ön planda tutulmuştur. Kısa süre içerisinde dünyanın en iyi cms sistemi olarak vBulletin ve Joomla gibi sistemleri geride bırakarak farkını ortaya koymuş olan bu sistem sayesinde ülkemiz genelinde çok ciddi gelişmeler yaşanmaya da devam ediyor. WordPress kullanarak google sıralamalarında yükselmek ve web sitenizi en uygun şekiller ile idare etmek çok daha kolaydır.

Bir cevap yazın