WordPress web sistemi, dünya genelinde her geçen gün yaygınlık seviyesini arttırmaya devam ediyor. Bildiğimiz gibi web sistemlerinin gelişmesi ve arama motorlarına uyumlu web sitelerinin yapılması artık çok daha rahat bir hal aldı. Öyle ki bu sistemi kullanan kullanıcılar kısa bir zaman dilimi içerisinde maksimum fayda sağlayabilmişlerdir. Ancak konumuz çok daha farklıdır. İnsanlar artık bilgisayardan ziyade akıllı cep telefonu teknolojilerine çok daha fazla ağırlık vermişlerdir.

İnternet üzerinde dolaşmak artık akıllı telefonlar sayesinde de mümkün oluyor ve insanlar ihtiyaçları olan ve sevdiklerini web sitelerine telefonları aracılığı ile de girmek istiyorlar. Kısacası günümüz web sistemlerinin mobil uyumlu hale getirilmesi kaçınılmaz olmuştur. WordPress mobil özelliği ile de kısa zaman içerisinde kendini kanıtlamayı başarmıştır. Web sitelerinizi artık birkaç kaliteli eklenti sayesinde tüm cep telefonlarında çalışır ve düzgün görünür hale getirebilme şansına sahip olabiliyorsunuz. Artık herşey çok kolay.

WordPress Mobil Eklentileri

Bu mükemmel sistem her açıdan kullanıcının daha kolay kullanım sağlamasını amaçladığından dolayı yazılımcılar can ve baş ile çalışmaktadırlar. Öyle ki bu çalışmalar sonucunda mükemmel yazılımlar ortaya çıkıyor ve insanlar bu yazılımları kullanarak web sitelerini çok daha hızlı bir şekilde istedikleri noktaya ulaştırabilme şansına sahip oluyorlar. Konu her ne olursa olsun zaman içerisinde mobil aygıt eklentileri de kendisini fazlası ile geliştirmiş bir biçimde eklenti pazarında yer almaktadır.

WordPress mobil site eklentileri sayesinde artık sitelerinizin içerikleri her ne olursa olsun düzgün bir şekilde tüm mobil aygıtlarda çalışacaktır. Bu eklentilerin başlıcalarını maddeler halinde inceleyecek olursak;

WPTouch Mobile Plugin: Sitenizin dokunmatik cihazlarda en uygun hali ile görüntülenmesini sağlayan bir eklentidir. Android cihazlarda maksimum verim sağlanmaktadır.

WordPress I’Mobile: WordPress sitelerinizi cihazlarda kolay kullanıma dönüştürür bir arayüz yardımı ile sunan kaliteli bir eklenti türüdür.

Mobilepress: Gelişmiş arayüz ve kullanım sağlayan, sitenizin mobil içeriklerde nasıl görüntüleneceğine kendiniz karar verebildiğiniz bir eklenti modelidir. Profesyoneller dışında kullanılması kesinlikle tavsiye edilmemektedir.

WordPress Mobile Edition: Yİne sitenizi telefonlara uyumlu hale getiren ve kod üzerinde belirgin değişiklikleri kendi başına yapan bir mobil eklenti sistemidir.

Genellikle web sitelerini mobil uyumlu yapmak için en yaygın eklentilerden birisi WPTouch Mobil Plugin eklentisidir ve dünya genelinde yaygınlığını korumaktadır. Sizlerde dilediğiniz eklentileri kullanarak web sitelerinizi tüm mobil cihazlarda en uygun hali ile yayınlayabilirsiniz.

Comments

Bir cevap yazın