WordPress hazır web sistemi olarak her geçen gün çok daha yaygın bir kitle tarafından kullanılmaya devam ediyor. Bildiğimiz üzere zaman içerisinde konu ile alakalı olarak çeşitli gelişmeler yaşanıyor ve yazılımın farklı sürümleri resmi internet sitesi üzerinden tanıtılarak insanlara sunuluyor. Peki bu sistemi ne kadar iyi tanıyor ve kullanıyorsunuz?

Eklentiler ile rahatlıkla geliştirilebilen bir sistem olduğunu söylemiştik. Öyle ki zaman içerisinde eklentiler sayesinde çok daha geniş bir kitle tarafından geliştirilebilen bir sistem olmayı başarmıştır. Bu mükemmel yazılımın zaman içerisinde ulaştığı nokta inanılmazdır. Bu yazımızda sizlere WordPress eklenti kurulumu ile alakalı net bilgiler vereceğiz.

WordPress Eklenti Kurulumu

WordPress hazır yazılımı sisteminize kurarak admin panele giriş yaptığınız takdirde sol panelde karşınıza birçok farklı alan gelecektir. Bu alanlardan birisi de “EKLENTİLER” alanı olarak dikkatleri çekiyor. Sisteminize eklenti yüklemek ya da eklentileri düzenlemek için bu alanı kullanmak zorundasınız. Öyle ki konunun detaylarını şu şekilde incelemek gerekiyor.

  1. EKLENTİLER paneline tıklıyorsunuz ve karşınıza sisteminizde hazır bulunan eklentilerin bir listesi çıkıyor. Bu listeden istediğiniz eklentileri dilediğiniz şekilde aktifleştirebilir, pasifleştirebilir ya da sisteminizden olduğu gibi kaldırabilirsiniz.
  2. Yeni eklenti yükleyebilmek için panelin üst kısmında “YENİ EKLE” seçeneği bulunmaktadır. Ya da soldaki eklentiler paneli altında da aynı seçenek çıkacaktır. Bu seçeneğe tıklıyoruz.
  3. Daha sonra karşımıza bir arama kutucuğu geliyor. Bu arama kutusuna istediğimiz eklentinin adını yazıyoruz ve aratıyoruz. Örneği; Google XML Sitemaps
  4. Arama sonuçlarında karşımıza birçok farklı seçenek çıkabilir. Eklentilerin yanında yıldız değerlendirmeleri de mutlaka çıkacaktır. Bu yıldızları baz alarak eklentileri seçmeniz gerekiyor.
  5. Genelde popüler eklentiler en üst sırada çıkarlar. Hemen altında “YÜKLE” seçeneği bulunur ve tıklayarak sisteminize kurulumunu başlatabilirsiniz.
  6. Kurulumun bitmesinin ardından “EKLENTİYİ ETKİNLEŞTİR” seçeneği çıkacaktır. Bu eklentiyi etkinleştirerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

Yeni yüklediğiniz eklentilerin eğer düzenleme seçenekleri mevcut ise sol panel içerisinde yer alan kısma en alta bir düzenleme paneli eklenebilecektir. Bazen de eklenti ayarlamaları sol panel AYARLAR sekmesi içerisinde yer alır. Tıklayarak bu panelin düzenleme sayfasına girerek gerekli düzenlemeleri yapabilme şansına sahip olacaksınız.

WordPress eklenti yükleme işte bu kadar basit bir işlem olarak dikkatleri çekiyor. Herhangi bir ek çaba harcamanız gerekmez. Sadece istediğiniz eklentinin adını yazarak indirme işlemini başlamanız yeterli olacaktır. Böylelikle sisteminizi çok daha kolay bir şekilde geliştirebileceksiniz.

Comments

Bir cevap yazın