Merhaba

Aşağıda yazılan durumlar mevcutsa siteniz google tarafından kara listeye alınmıştır.
1- Siteniz chrome tarayıcı ile görüntülenemiyorsa veya açılırken virüs uyarısı veriyorsa.
2- Arama sonuçlarında site adresinin altında “bu site bilgisayarınıza zarar verebilir” veya “bu site saldırıya uğramış olabilir” şeklinde uyarı varsa.

Yukarıdaki seçenkelerden biri mevcut ise siteniz google tarafından kara listeye alınmıştır. Yapmanız gereken sitenizde virüsleri temizlemektir. Ftp aracılığı ile dosyaları bilgisayarınıza çekip virüs programı ile aratabilir. Veya kodlarınızı inceleyip bilmediğiniz zararlı kodları ve dosyaları silebilirsiniz.

Ayrıca warez tema ve eklentiler %90 oranında virüs içermektedir. Siz virüsleri ne kadar silerseniz silin eğer warez tema veya eklenti kullanıyorsanız virüslerin tekrardan gelmesi garantidir.

Zararlı içeriği temizledikten sonra Gmail hesabınızla https://www.google.com/webmasters/ üzerinden Google web yöneticisi araçlarına giriş yapın. Web sitenizi ekleyin ve sizin için oluşturulan html dosyasını sitenizin FTP dizinine yükleyerek site sahibi olduğunuzu doğrulayın. Ardından Google’a inceleme talebi gönderin.

Yaklaşık 24 saat içerisinde inceleme talebiniz göz önünde bulundurularak web siteniz tekrar google beyaz listesine alınacaktır. http://www.google.com/webmasters/hacked/ bağlantısı üzerinden yapmanız gerekenler ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın