VMware kullanıyorsanız ve vcenter dan centos6 bir vds’i klonluyorsanız, klon bittikten sonra yeni vds IP almayacak ve etherneti tanımıcaktır. Bunun nedeni MACID’nin uyuşmuyor olmasıdır. Bu sorunu ortadan kaldırmak için;

# aşağıdaki komut ile sunucudaki aktif ethernetleri görelim.
ls /sys/class/net
# sonuç olarak bize eth0 veya em1 gibi sonuçlar vericektir.

# IP tanımyamama sorununu çözmemiz için 70-persistent-net.rules dosyasının içindeki bir kaç bölümü değiştirmemiz gerekicek.
nano /etc/udev/rules.d/70-persistent-net.rules

# ekrana aşağıdaki gibi bir dosya gelicek.

# This file was automatically generated by the /lib/udev/write_net_rules
# program, run by the persistent-net-generator.rules rules file.
#
# You can modify it, as long as you keep each rule on a single
# line, and change only the value of the NAME= key.

# PCI device 0x15ad:0x07b0 (vmxnet3) (custom name provided by external tool)
SUBSYSTEM=="net", ACTION=="add", DRIVERS=="?*", ATTR{address}=="00:50:56:bc:00:45", ATTR{type}=="1", KERNEL=="eth*", NAME="eth0"
 
# PCI device 0x15ad:0x07b0 (vmxnet3)
SUBSYSTEM=="net", ACTION=="add", DRIVERS=="?*", ATTR{address}=="00:50:56:bc:00:46", ATTR{type}=="1", KERNEL=="eth*", NAME="eth1"

Burada bulunan ilk SUBSYSTEM yazan satırı silmemiz gerekiyor.
2. SUBSYSTEM deki bölümde bulunan “eth1” bölümünüde “eth0″ olarak değiştiricez. ve ATTR{address}==”00:50:56:bc:00:46” bölümünde yazan MACID yi yani 00:50:56:bc:00:46 id sini bir yere not edin. (bunu ethernet dosyamızı editlerken kullanıcaz)

# aşağıdaki kodla ethernet dosyamızı doğru bilgilerle düzenliyoruz.
nano /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0
# açılan dosyada HWADDR bölümünde yazan MACID yi demin not aldığımız MACID ile değiştirip sunucuya restart attığınızda centos6 IP almış olucaktır.

Not: ls /sys/class/net komutu kullanmamızın amacı eğer eth değilde ethernet em1 olarak kayıtlı ise yukarı bölümdeki eth yazan bölümler em olarak değiştirilicek yani aktif olan ethernet ismi neyse o isim yazıcak