Web sitesi sahibi olabilmek CMS sistemleri ile çok kolay bir hal alabilmiştir. İşte bu CMS sistemleri arasında dünya çapında en çok kullanılan sistemlerden birisi de Joomla’dır.

Joomla, PHP çalıştırabilen bir hosting üzerinde kolayca kurulumunu gerçekleştirebileceğiniz, yönetim paneli sayesinde web sitenizi zahmetsiz bir şekilde güncelleyebileceğiniz ve kişiselleştirebileceğiniz açık kaynak kodlu bir içerik yönetim sistemidir.

Joomla genelde kurumsal web sitelerde kullanılsa da kişisel sitelerde de gittikçe yaygınlaşmaktadır. Daha çok bir kişi veya kurumu tanıtıcı siteler olarak karşımıza çıksa da oyun, sosyal medya, sanal ticaret, blog, video sitesi gibi alanlarda da kullanılabilmektedir. Joomla en az diğer popüler CMS sistemleri kadar esnek bir yapıya sahiptir. Ayrıca açık kaynak kodlu olması da sistemin sürekli olarak geliştiriliyor olmasının bir göstergesidir.

 Joomla’nın Özellikleri;

  • Kolay kurulum ve kullanıma sahiptir
  • Kod sistemi düzenli olduğundan yüksek bir donanıma gerek duymaz
  • Açık kaynak kodlu olduğundan sürekli olarak geliştirilmektedir
  • PHP tabanlı ve MySQL veritabanı sistemini kullanmaktadır
  • Güvenlik açısından pek sorun yaşamayacağınız nadir sistemler arasındadır
  • Güçlü tema yapısı sayesinde profesyonel tasarımları bile destekler. Bu sayede kişiselleştirilebilir web siteler elde edersiniz.
  • Arama motorları tarafından uyumlu uzantıları destekler

Kullanıcıların en çok takıldığı durum kendi web siteleri için Joomla’nın uygun olup olmayacağıdır. Açıkçası Joomla ile her türlü web sitesi yapabileceğiniz için sitenizin içeriği o kadarda önemli olmuyor. İçeriğinize göre özelleştirebileceğiniz tema ve bileşenler ile sitenizi desteklerseniz güzel sonuçlar elde edebilirsiniz. Joomla her ne kadar kurulum ve kullanım açısından kolay bir sistem olsa da tam manasıyla detaylı projelere şekil verebilmek için programlama dili bilmeniz gerekiyor.

Bir cevap yazın