Eğer sitenize virüs trojan veya buna benzer bir kod bulaşmış ise (tema veya eklentilerden bulaşabilir veya bilgisayarınzıda bir virüs ftp ye bağlandığınızda sitenize bulaşabilir) google bir süre sonra sitenizi virüslü olarak görür ve siteye girişi zorlaştırı veya engeller.

Bundan kurtulmak için ilk önce virüslü içeriği veya kodları temizlemeniz lazım

Daha sonra google’ a virüsü temizlediğinizi ve tekrar tarama yapmasını istediğinizi iletmelisiniz.

  1. Web Yöneticisi Araçları Ana Sayfasında, istediğiniz siteyi seçin.
  2. Sağlık Durumu‘nu ve daha sonra, Kötü Amaçlı Yazılım‘ı tıklayın.
  3. İnceleme talebinde bulun‘u tıklayın.

Bilgisayar korsanları sitenize spam yerleştirmişse

Sitenizdeki spam tamamen temizlendikten sonra, Google’dan sitenizi arama sonuçlarına dahil etmeyi yeniden gözden geçirmesini isteyebilirsiniz. Bu adım sadece manuel olarak, yani bir kişi tarafından algılanan spam için gereklidir. Sitenizdeki spam bir algoritma tarafından tespit edilirse, Google sürekli olarak sitenizdeki sayfaları tarar ve sorunlar çözüldükten sonra otomatik olarak etiketi kaldırır.

Sitenizde saldırıya uğramış bir manuel işlem olup olmadığını belirlemek ve varsa, sitenizin yeniden değerlendirilmesini istemek için:

1- Google Hesabınızla Web Yöneticisi Araçları’nda oturum açın.
2- Tekrar değerlendirilmesini istediğiniz siteyi eklediğinizden ve doğruladığınızdan emin olun.
3- Sitedeki tüm manuel işlemleri görmek için Web Yöneticisi Araçları Kontrol Paneli’nde Arama Trafiği’ni ve ardından Manuel İşlemler’i tıklayın. Bu sayfada listelenen sorunları çözdüğünüzden emin olun.
4- Sitenizin tekrar değerlendirilmesini isteyin.

Spam sorununuz ister manuel olarak isterse algoritmik olarak tespit edilmiş olsun, yeniden değerlendirme işleminin birkaç hafta sürebileceğini unutmayın.

 

Bir cevap yazın