Backlink kavramı “art link” ya da “geri link” olarak ifade edilebilir. Söz konusu kavram bir sitenin farklı bir siteye link vermesi işlemidir. Söz konusu link sayesinde arama motoru botlarının sitenizi daha sık ziyaret etmesi söz konusu olacaktır.

Backlink almadan önce yapmanız gereken sayfanıza mümkün olduğunca fazla orijinal içerik yüklemek olacaktır. Siteniz ne kadar kaliteli olursa sitenizden backlink almak isteyen ya da sitenize backlink vermek isteyen site sayısı artacaktır. Mümkün olduğunca kaliteli sitelerden backlink almanız ve kaliteli sitelere backlink vermeniz tanınırlığınızı artıracaktır.

Backlink alırken yapmanız gereken kalıcı backlink almak olacaktır. Site yetkilileri ile görüşerek belirli süreliğine değil de kalıcı olarak backlink aldığınızı söyleyebilirsiniz. Sitenizin kaliteli bir site tarafından referans gösterilmesi sitenizin kalitesini de arttıracaktır. Pagerank oranınızın yükselmesi için en etkili olan çalışmalardan biri olan backlink çalışması SEO alanında çalışanların son derece önem verdiği bir husustur. Pagerank değeri yüksek olan bir siteden alacağınız tek bir link bile sitenizin pagerank değerini arttıracaktır.