1- Alan Adı (Domain) uzantısı ne olmalı?
Dünyadaki en geçerli alan adı uzantısı .com uzantısıdır. Firmanız veya kişisel siteniz için ilk önce .com uzantısına yönelmeniz daha doğru olacaktır.
Kurumsal siteler için ekstra olarak com.tr uzantısınada sahip olmaları daha iyi olacaktır. com.tr her zaman türkiye için kurumsallığın bir göstergesi olmuştur.

2- Kolay okunabilir akılda kalıcı bir alan adı?
Evet genelde kısa akılda kalıcı alan adları daha fazla ziyaretçi çektiği görülmektedir. 12 karakterden kısa olan alan adları herzaman daha populer ve akılda kalıcı olur.

3- İstediğiniz alan adı uzantısı dolu ise ne yapmalıyım?
Almak istediğiniz alan adı uzantısı örnek olarak deneme.com dolu ama .net yani deneme.net boş ise ve deneme sizin firma isminiz ise .net şekilde alabilirsiniz ama burda unutmamanız gereken şudur, sitenize girecek insanlar ilk olarak .com uzantısına girebilirler,
bu bir alışkanlıktır. .com dolu ise com.tr alabiliyorsanız com.tr almanız daha mantıklı olacaktır. Veya başka bir alan adına yönelmeniz daha iyi olacaktır.

4- Alan adım google arama odaklımı olmalı?
Artık bu fikir eskide kaldı, google artık site adınızla değil, site içeriğinizle daha çok ilgileniyor. Eğer siteniz seo yani kısaca google arama odaklı bir içerikde değilse, özgün değilse, alan adı isminiz ne olursa olsun siteniz google’da üst sıralara çıkmanızda bir faydası olmaz.

5- Alan Adını güvenilir firmalardan alın!
Ticarettede olduğu gibi uzun yıllar sektörde olan bir firma seçmeniz gerekiyor. Alan adı için her zaman destek alabileceğiniz bir firma olması gerekmektedir.

6- Alan Adını mutlaka kendi üzerinize alın!
En önemli konu bu. 2008 yılından beri sektörde olmamızın getirdiği tecrübe ile söyleyebilirizki en önemlisi Alan Adınıza sizin sahip olmanızdır. Yanınızda çalışan biri değil veya web sitesini yapıcak kişi değil alan adını mutlaka sizin almanız gerekiyor.
örnek vermek gerekirse hostmana.com a sizin üye olmanız ve sizin ödeme yapmanız çok önemli bu alan adının sahibinin sizin olduğunu gösteren en önemli kanıttır. Web sitesini yaptırdığınız kişiler, çalışanınız veya bir arkadaşınız ile yaşayacağınız bir uzlaşmazlık dururmunda eğer alan adını siz değil onlar aldıysa, alan adının sizin kontrolünüze geçmesi yargıya kadar gidecek bir sorun olacaktır.
kısaca özetlemek gerekirse; alan adınızı satın alacağınız firmaya mutlaka kendiniz üye olun (kendi şahsi mail adresinizle) ve kendiniz ödeme yaparak alan adınızı satın alın.

Bir cevap yazın